Organisatie

Voorzitter: Kim van der Heul

Kim van der Heul reisde in 2004 door Afrika, het was haar eerste maar zeker niet laatste reis naar dit boeiende continent. Kim (destijds 17 jaar) werd gegrepen door de puurheid van het prachtige land en zijn levendige inwoners. Maar ook de armoede en de barre omstandigheden waarin veel mensen leven, lieten haar niet onberoerd. Terug in Nederland richtte ze stichting Friends for Africa (FfA) op, om een structurele bijdrage te gaan leveren aan een beter leven voor velen. 

Secretaris & penningmeester: Gerard van der Heul

Als secretaris en als vader van Kim, is Gerard  van der Heul vanaf de oprichting betrokken bij Friends for Africa. De verhalen van zijn dochter en haar vastberadenheid ‘iets’ te willen betekenen voor mensen in Afrika motiveerden hem, haar te ondersteunen en zijn eigen steentje bij te dragen.  In het dagelijks leven is Gerard mededirecteur van subsidieadviesbureau Trias. Hij maakte een aantal reizen naar Afrika om met eigen ogen te zien wat de steun van FfA betekent voor de mensen daar.  Met ingang van 2014 heeft Gerard ook de rol van penningmeester, in opvolging van Sandra Maessen en Annelies Swarts. Voor het opstellen van de jaarrekening wordt nog steeds de steun van de eerste penningmeester Sandra Maessen ingeroepen.

Bestuurslid: Monique Valk

Monique Valk maakt het bestuur compleet. Als voormalig adviseur onderwijsontwikkelingen is haar affiniteit met kinderen groot. De uiterst kwetsbare positie van de kinderen in Afrika in het bijzonder, draagt bij aan haar betrokkenheid bij FfA. Investeren in de wereld van het jonge kind is volgens Monique van wezenlijk belang voor een betere toekomst. En dat is nu net wat FfA doet.