Terug naar school!

Van de 20 kinderen bij iKhaya Likababa zijn er in 2016 9 schoolgaande kinderen (allen basisschool leeftijd).  Hiervan volgen 3 kinderen speciaal onderwijs, en 6 gaan naar de reguliere lokale school. Friends for Africa betaalt voor deze kinderen het schoolgeld.

In Zuid- Afrika loopt het schooljaar van januari tot en met December. Aangezien de seizoenen omgedraaid zijn is de kerstvakantie voor de kinderen tevens de grote zomervakantie. De huidige coördinator van iKhaya, Loressa, laat ons weten: “Bedankt voor jullie waardevolle financiele steun voor de educatie van de kinderen in ons huis. Onderwijs is de fundering waar deze kinderen hun verdure toekomst op zullen bouwen, en het is iets wat hun nooit meer afgenomen kan worden. We waarderen de steun en inzet van jullie en jullie donateurs aan deze kinderen die zich in een minder kansrijke situatie bevinden enorm. Bedankt!”

De kinderen worden dagelijks bij thuiskomt begeleidt bij het doen van hun huiswerk. Ook is er tweemaal per week een leesmoeder om met hun te oefenen.

Met de kinderen die nog te jong zijn voor de basisschool wordt er door vrijwilligers op regelmatige basis geoefend  met handwerken, schrijven en praten en computerlesjes, om hun zo reeds voor te bereiden voor de basisschool. Zo worden alle kinderen gemotiveerd om het maximale uit zichzelf te halen!